Timp…

Timp,
Incotro mergi?
Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi?

“Cum stai cu timpul?” ; “Ai timp sa ne vedem?” ; “Ai timp sa vorbim?”; “Nu am timp sa termin X activitate”; “Nu am avut timp nici sa mananc astazi”…Suna cunoscut?

Traim in era tehnologiei si totusi..nu avem sau nu ne gasim timp. Ce se întâmpla? Nu mai stim sa ne bucuram de ce avem pentru ca suntem suprastimulati? Mereu pe fuga, mereu ocupati, mereu cu gandul sa ne notam în Calendarul device-lui ce avem de facut ca sa nu uitam..Avem atatea “ajutoare” si totusi atat de putin timp la dispozitie.. Oare prea mult acces la informatie face mai mult rau decât bine? Suntem prinsi într-un carusel ca un hamster pe roata și nu stim ce sa facem mai repede.

Inevitabil ma gandesc la generatia parintilor nostri, care nu aveau atat de multe ajutoare in casa si totusi, isi faceau timp pentru gatit, curatenie, intalniri de duminica, iesiri la teatru, aniversari, citit, urmarit seriale. Parca tot 24 de ore avea ziua.. 

Din experienta vorbesc: avem masini de spalat vase (ei spalau manual vase pentru o familie mai numeroasa decat cele din zilele noastre), aspiratoare care merg singure prin casa (ei dadeau cu matura si bateau covoarele pe batatorul din spatele blocului), mașini de spalat rufe cu uscator (ei spalau de mana si intindeau rufele in uscatorul blocului facandu-si programul si dupa vecini), aparate de cafea cu capsule (ei îsi faceau cafeaua la ibric si culmea, aveau timp sa o si savureze), roboti de bucatarie (ei curatau si taiau legumele cu un curit ascutit sau nu)..apesi pe cate un buton si brusc, ar trebui să ai ceva timp salvat..dar nu este deloc asa..unde dispare timpul? Ce ii facem? Ce ne facem? 

Ne facem cumparaturile in hipermarket-uri sau chiar online, in timp ce ei stateau la cozi imense la diferite magazine în diferite locuri cu speranta ca nu se va termina stocul pana la ei.

Acum ceva timp am primit cadou, de la doua colege drage, cartea La timp. Am inceput-o, dar paradoxal, inca nu am avut TIMP sa o termin. 🙂 Inceputul este insa promitator si deja o recomand cu drag!

Voi cum stati cu timpul? Pana la urma este vorba doar de autodisciplina si organizare? Sau timpul chiar zboara?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *