Cum s-a schimbat viata mea in urma experientelor de voluntariat?

In urma cu doi ani aveam o discutie filozofica impreuna cu colegii mei dragi. Si la intrebarea “Ce ti-ar placea sa faci in viata daca banii nu ar fi o problema?”, raspunsul meu din toata inima a fost “As vrea sa pot ajuta oamenii sa se educe, sa se dezvolte si sa fac ceva in sistemul de invatamant care nu pregateste oamenii pentru viata reala”. Foarte ganditoare si resemnata, le-am spus ca daca as putea, mi-as face un ONG care sa se preocupe de educatie, in special in zonele defavorizate.

Peste putin timp, intr-o dimineata mohorata de luni, la cafea, dezbateam clasica intrebare “Ce ai facut in weekend?”, iar spre bucuria mea, intamplator sau nu, una din colege mi-a povestit despre proiectul “Power up by Super Teach” si am fost mai mult decat incantata. Mi-am aratat imediat intentia de a deveni voluntar in cadrul organizatiei. Am avut noroc sa intalnesc oameni foarte implicati si convinsi de misiunea lor, iar in scurt timp am ajuns sa coordonez echipa de manageri de proiect pentru fiecare din cazurile de pe platforma Power up.

Am cunoscut oameni extraordinari, determinati si cu dorinta de schimbare. Am vazut ca lucrurile se pot misca, dar este nevoie de multa implicare, atat din partea voluntarilor si a companiilor, cat si din partea profesorilor dedicati. Am participat la conferinte, la brainstoming-uri, la strategia proiectului si mi-a facut o placere enorma sa vad ca pot schimba ceva.

Din pacate, din cauza unor probleme de sanatate de la momentul respectiv, nu am putut continua aceasta activitate si a trebuit sa ma retrag. Dar lectiile de viata pe care le-am invatat in decursul celor 8-9 luni pe care le-am petrecut alaturi de o echipa minunata, m-au schimbat pe vecie.

Cum nu am putut sta foarte mult departe de ceea ce ma defineste, adica dezvoltarea continua, jumatate de an mai tarziu am devenit voluntar intr-una dintre organizatiile interne din compania in care lucrez. Aceasta se ocupa cu organizarea de evenimente pentru angajati, evenimente din sfera dezvoltarii profesionale si personale.

Din nou, venit ca de nicaieri, la prima sedinta a echipei de voluntari s-a ivit ocazia de a deveni project manager pe un eveniment a carui negociere urma in viitorul extrem de apropiat, adica imediat dupa sedinta. M-am aruncat cu capul inainte si am mers la discutia cu speaker-ul.

Impreuna cu un coleg si cu tot suportul echipei, am organizat cateva workshop-uri care au fost sustinute de o persoana extraordinara, calda si care are atat de multe de transmis.

In prima instanta, datorita evenimentelor la care am fost si participant si organizator, am simtit schimbari importante in viata mea personala. Ulterior, am ajuns sa ma cunosc mai bine decat o faceam deja si am hotarat sa ma dezvolt si mai mult din punct de vedere profesional. La inceputul anului am facut un curs oficial de organizare evenimente, dar din cauza pandemiei, am reusit sa mai organizez evenimente doar online.

Desi in ultimii ani, am participat la cursuri si workshop-uri legate de Mindfulness, Analiza si evaluare comportamentala, etc, am ales sa devin si consilier pentru dezvoltare personala acreditat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, intrucat mi-am dat seama ca eu faceam deja asta, doar ca nu avea o denumire si o diploma 🙂

Iar cel mai important lucru este ca acum urmez cursurile de la “Scoala de coaching”, sustinute de nimeni altcineva decat speaker-ul de la evenimentele organizate de mine in cadrul voluntariatului pe care il fac in continuare.

Cursurile dureaza un an si impletesc partea teoretica si partea practica, astfel incat dupa absolvire si certificare, vom fi suficient de pregatiti incat sa putem sustine in mod independent un proces de coaching.

Este un pas maret in dezvoltarea mea profesionala, dar si personala, si imi intareste convingerea ca NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR! 🙂 Si uite cum am ajuns de la a organiza evenimente pentru dezvoltare personala, la a fi consilier pentru dezvoltare si coach in formare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *